pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
Obrázek
A tým

Jiří Ticháček vyhlášen jako nejlepší obránce extraligy v uplynulé sezoně

8. 5. 2024 od Jakub Liška / Foto: BPA
V úterý 7. května proběhl již 29. ročník předávání cen v anketě o triumf Hokejisty sezony pro ročník 2023/2024. Při vyhlašování se neopomnělo jak na individuální výkony, tak na týmové úspěchy. Cennou trofej si odnesl i kladenský bek Jiří Ticháček, který vyhrál ocenění Nejlepšího obránce sezony.

Jiří Ticháček, aktuálně již jako jedno z jmen, které bude mít možnost kladenský divák i v další extraligové sezoně vídat v rytířském dresu, se ještě v úterní podvečer oblékl do gala a účastnil se vyhlášení ankety Hokejista sezony 2023/2024. Kladenský elitní bek zažil jednoznačně svou nejpovedenější sezonu mezi dospělými. Dala by se téměř označit za průlomovou.  

V základní části Tipsport Extraligy si totiž Ticháček dokázal připsat neuvěřitelných 43 kanadských bodů, když zaznamenal 13 branek a 30 asistencí. Díky těmto číslům se stal nejprodkutivnějším obráncem soutěže. Zároveň se mu podařilo vyrovnat klubový rekord v počtu kanadských bodů obránce za sezonu. Ten drží společně s Bradym Austinem, kterému se tento počin povedl o čtyři roky dříve v sezoně 2019/2020.

Za tyto výkony ho také za odměnu neminula pozvánka na tři kempy národního týmu, konkrétně na Karjala Cup, Švýcarské hokejové hry a nechyběl ani na posledních Betano Hockey Games. Hlavní trenér Radim Rulík, který stál spolu s Ticháčkem za stříbrným úspěchem na Mistrovství světa U20 v roce 2023 však nakonec na seniorský šampionát na kladenského obránce neukázal. 

Svým způsobem si nicméně splnil Jiří Ticháček jeden ze svých snů, a sice když po konci základní části mohl vycestovat s Jaromírem Jágrem do Pittsburghu a zažít tak NHL na vlastní oči. Tento zážitek byl jakousi odměnou za fantastickou sezonu, také v rámci partnerství se společností Kaufland. Zároveň se zde setkal s několika slavnými jmény světového formátu, jmenovitě například Paul Coffey, Connor McDavid nebo dokonce i Mario Lemieux. Ticháček mohl čerpat nepostradatelné zkušenosti, kdy mu bylo možno nahlédnout do tréninkového procesu organizace, a poté být divákem utkání NHL mezi Pittsburghem a Edmontonem. 

Zkušenosti a poznatky, které obránce nabral za mořem, se následně pokoušel převést i do praxe. Po návratu ho totiž čekala příprava na vrchol sezony Rytířů, tedy barážovou sérii proti Vsetínu. Úkol zachránit na Kladně Tipsport Extraligu i pro nadcházející ročník se nakonec Kladeňákům povedlo a právě Ticháček byl nepochybně důležitou součástí týmu. Rytíři udolali Vsetín 4:0 na zápasy a mohou tak skládat opět extraligový tým, ve kterém Jiří Ticháček nebude chybět.

Oceněni byli také vítězové Esport Hockey League, kterými se stali gameři Rytířů Kladno, konkrétně Kamil "Hajsmi" Hajšman, Jakub "Shebby" Šebesta a Lukáš "Chuliganis" Kříž. Těm se povedlo ukončit dlouhou nadvládu Dynama Pardubice a za jejich úspěch jim děkujeme a gratulujeme. 

Nejvýznamnější trofej pro Hokejistu sezony TELH si odnesl zároveň nejproduktivnější hráč základní části, a sice útočník týmu Bílí Tygři Liberec Tomáš Filippi. 

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU