pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
Obrázek
Ohlasy

První výhra je strašně důležitá, ví Brízgala. Série ale ještě bude bolet

17. 4. 2024 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Do kladenské branky nastoupil naposledy 30. prosince proti Kometě Brno, ze zápasu ho ale vyřadilo zranění a na dlouhou dobu mu vystavilo stopku. Až v baráži se Adam Brízgala do brankoviště Rytířů vrátil a znovu předvedl fantastický výkon a kapituloval až necelé tři minuty před koncem utkání. „Určitě to zamrzí. Hlavně kluky by to mělo mrzet, mohli mít nějaké peníze do kasy,“ vyprávěl Brízgala s úsměvem po prvním vítězství nad Vsetínem.

Jak příjemné bylo se po třech a půl měsících vrátit do branky a užít si vyvolávání diváků?

Fajn, bylo to hrozně fajn. Jsem rád, že zápas vyšel nám všem. Skvělý výsledek. Pro všechny to byl náročný zápas a v první třetině bylo vidět, že nám chybělo zápasové tempo. Pak jsme se ale zvedli, nasázeli jsme góly a dominovali jsme.

Jak ses cítil po zdravotní stránce?

Cítil jsem se dobře. Co se týče herních situací a zápasového tempa, tak mi chvilku trvalo, než jsem se do toho dostal. Od druhé třetiny to bylo super.

Musel jsi být po zranění opatrnější?

Spíš zezačátku v tréninku jsem byl opatrnější, teď v zápase už na to nemyslím. Není na to čas. Říkal jsem, že kdybych se necítil, že do toho můžu jít na sto procent, tak bych nenastoupil.

Vsetín na tebe vyslal hned 43 střel. Přál sis takový návrat po dlouhé přestávce?

Doufal jsem, že jich bude míň, ale zároveň mě to dostane do varu a do hry. Potřeboval jsem nějaké střely, abych se rozchytal a začal se cítit dobře. Po první třetině už jsem se cítil výborně.

Co jste změnili do druhé třetiny, že jste se zvedli?

Trenéři nám řekli pár věcí, jak trochu změnit systém. Bylo to ale hlavně rozehrání se během první třetiny. Pauza je fakt dlouhá a je to znát. Nebyl tam ani žádný přípravný zápas, takže nám to chvilku trvalo.

Chybělo jen dvě a půl minuty a měl bys čisté konto. Mrzí to?

Jo, určitě to zamrzí. Hlavně kluky by to mělo mrzet, mohli mít nějaké peníze do kasy nebo nějakou svačinu do kabiny. Jejich smůla. Ale zamrzí to.

Právě kluci ti tam zakončujícího hráče nechali osamoceného, takže si za to trochu můžou…

Přesně. Ne, škoda. Vím, že jsem to i lízal lapačkou a nechybělo moc, abych to chytil. Hlavní je ale výhra.

Co ukázal první zápas směrem ke hře Vsetína? Asi ještě bude nebezpečný.

Budou nebezpeční, bude to bolet a bude to tvrdý hokej a náročné zápasy. Myslím ale, že jsme silnější a musíme v zápasech dominovat.

Série je od začátku docela vyhrocená, proběhlo tam několik výměn názorů. Nejspíš se to bude stupňovat, že?

Určitě. I v minulé baráži to tak bylo. Zápasy jsou vyhrocené, je to stejné jako play off. Zápasy vždycky budou vyhrocené, protihráči budou chtít vyprovokovat druhý tým, budou chtít, aby byl soupeř vylučovaný a aby ho vyvedli z míry.

Kdy ses dozvěděl, že dostaneš prostor v baráži jako jednička?

Až do poslední chvíle jsme nevěděli, maximálně den dva před zápasem jsme se dozvěděli lineup.

Tobě baráž zjevně sedí, ne? Loni jsi ji měl výbornou, letos jsi začal zase dobře…

Jo, jsem rád, že to vyšlo. Neřekl bych ale, že mi sedí. Není to příjemné pro žádného hráče. Jsem rád, že jsme vyhráli. První výhra je vždycky strašně důležitá.

Co vás čeká před druhým zápasem ve čtvrtek?

Teď je hrozně důležitá regenerace po zápase. Dobře se vyspat, dobře se najíst a zítra naskočit a dát do toho všechno. Pak tam budou dva dny volna, takže tam si odpočineme a snad to bude v pohodě.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU