48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Obrázek
Preview

Zápasová příprava na baráž začíná, Rytíři míří do Kolína

23. 3. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Rytíře čeká v dubnu náročná baráž, ve které budou bojovat o uhájení extraligové příslušnosti i pro následující extraligový ročník. Kladeňáci si tréninkový proces před prolínací soutěží zpestří stejně jako před rokem přípravnými zápasy.

První přípravné utkání sehrají Rytíři na kolínském ledě ve čtvrtek 23. března, na stejném stadioně se představili naposledy 24. března 2022. Kozlům se v tomto souboji podařilo otočit ze stavu 0:2 na 3:2 a nad Kladnem zvítězili poprvé od svého návratu do profesionálních soutěží. Poslední březnový den roku 2022 se konala na druhé ploše odveta, kterou Rytíři zvládli vítězně 4:3 po prodloužení.

Kozlové se zabydleli v Chance lize

SC Marimex Kolín postoupil v ročníku 2019/2020 do Chance ligy po předčasném ukončení sezóny z důvodu pandemie koronaviru společně se Šumperkem a Vrchlabím. Po postupu Kolín navázal na spolupráci s extraligovým Hradcem Králové, se kterým úzce spolupracuje do současnosti. Středočeši měli patřit dle predikcí k týmům, které budou bojovat o přežití v 1. lize, avšak i přes značnou redukci týmů v minulé sezóně (tři týmy po základní části přímo sestoupily, další klub spadl po prohraném play-down a vítěz této soutěže sehrál baráž s vítězem 2. ligy) Kolín dokazuje, že i predikce se mohou mýlit. Loni si Kozlové navíc zahráli předkolo play-off, ve kterém nestačili na Prostějov, který sérii ovládl 2:1. V letošní sezóně sice Kozlové do předkola neproklouzli, vyhnuli se však záchranářským starostem a zajistili si s přehledem záchranu v soutěži.

Nejproduktivnějším hráčem Marimexu je útočník Zdeněk Král, jehož bilance po základní části činila 11 gólů a 34 asistencí. Přelomovou sezónu zažil dvaadvacetiletý útočník Kryštof Ouřada, který je s 18 brankami nejlepším střelcem družiny trenérského dua Šťastný-Martínek. Pozor by si měl dát výběr kapitána Tomáše Plekance i na zkušené útočníky Zdeňka Čápa, Petra Koukala či Matěje Moronga.

Do drtivé většiny zápasů (konkrétně 46) nastoupil do brankoviště Kolína Jakub Soukup, který zaznamenal úspěšnost 90,97 procent zákroků. Dvojkou týmu je odchovanec Moutfieldu HK Tomáš Sajdl, ten zasáhl do 11 střetnutí s úspěšností zákroků 88,7 %.

Vzájemné zápasy

První utkání Chance ligy v sezóně 2020/2021 sehráli Kozlové symbolicky na kladenském ČEZ stadionu, v zápase dominoval domácí výběr a zvítězil jasně 7:1. Naopak druhé vzájemné klání této sezóny, tentokrát na kolínském ledě, mělo daleko vyrovnanější průběh. Kolínští po srdnatém výkonu nestačili na Rytíře a prohráli 1:2. Poslední dva zápasy sehráli tito soupeři v rámci loňské přípravy před baráží o extraligu. Kladenští v ní nejprve podlehli Kolínu 2:3, poté však zvládli domácí souboj v poměru 4:3 po prodloužení.

Odveta už v úterý

Už v úterý 28. března se oba týmy potkají podruhé, tentokrát na kladenském ČEZ stadionu. Vstupenky za jednotné ceny (50 korun na stání, 100 korun na sezení) jsou v prodeji ZDE.

První přípravný zápas před baráží začíná v Kolíně 23. března v 18. hodin. Zápas můžete sledovat prostřednictvím textového přenosu na stránce Onlajny.com.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Redakce / Foto: Roman Mareš | 23. 3. 2023

Přípravné utkání: Rytíři prohráli na ledě Kolína 2:5

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU