48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Obrázek
Ohlasy

Takhle se v zápase o poslední místo nebojuje, ví Adam Kubík

3. 12. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Šlo o souboj mezi posledními dvěma týmy tabulky, kterým se Kladno mohlo vytáhnout z posledního místa. Místo toho ale přišla od Motoru jasná porážka a Rytíři jsou po prvních dvou zápasech z domácí série pořád bez bodu. „Je to naše blbost, že jsme nevyhráli a nebereme body. Možná nás to bude mrzet do další fáze soutěže,“ uvědomuje si útočník Adam Kubík.

Z důležitého zápasu proti Motoru nebereme ani bod. Co k tomu říct?

Byl to od nás blbý výkon. Vůbec jsme nechytli začátek zápasu, takhle se v zápase o poslední místo úplně nebojuje. Je to naše blbost, že jsme nevyhráli a nebereme body. Možná nás to bude mrzet do další fáze soutěže.

Motor jsme přitom přestříleli, ale padla nám tam jediná branka.

Pak jsme se zvedli, měli jsme trošku tlak. Měli bychom víc chodit do brány, moc skrumáží tam nebylo. Střely nebyly moc nebezpečné, gólman je viděl a pochytal to. Musíme se do příštího zápasu poučit, víc střílet a být efektivnější.

Po vstřeleném gólu na 3:1 přišel krátký tlak, ale pak jsme inkasovali další tři branky. Co se stalo?

Bylo to čtyři na čtyři, takže jsme chtěli vyhrát buly a odvolat gólmana, abychom měli pět na čtyři. Bohužel se nám nepovedlo mít puk pod kontrolou a stal se tam nějaký faul. Soupeř to potrestal a bylo po zápase.

Čím to, že soupeř dal prakticky ze všeho gól?

Hodně jsme jim zápas darovali naší individuální nekoncentrovaností a nedisciplinovaností. Je to škoda, tyhle zápasy bychom měli vyhrávat.

Co podle tebe rozhodlo?

První třetina rozhodla. Pak už jsme až na jeden gól byli neškodní. Budějovice si to zkušeně pohlídaly. Udělaly přesně to, co nám v některých zápasech chybělo.

 

„Máme ještě dva domácí zápasy na to to napravit.“

 

Po utkání jsme dlouho čekali na rozhovory. Museli jste si k tomu v kabině něco říct?

Jo, něco jsme si k tomu samozřejmě chtěli říct. Všechny nás to štve, chceme s tím něco dělat. Není příjemné chodit do kabiny a vidět, že jsme na dně tabulky. I pro fanoušky je to blbé.

Jak moc to mrzí vzhledem k tomu, že jsme se konečně mohli odlepit ode dna?

Je to nepříjemné, body jsme samozřejmě chtěli brát, protože potřebujeme každý jeden. Už se nám stalo několikrát, že jsme zápas nedovedli do konce, i když jsme měli jasné vedení. Tentokrát nám to bohužel nevyšlo.

Domácí série, ke které se hodně fanoušků upínalo, je zatím bez získaného bodu. Čím to je?

Máme ještě dva zápasy na to to napravit. Doufejme, že budeme body brát. Čekají nás Vary a Pardubice, což jsou oba kvalitní soupeři. Jak jsme ale viděli v prvním kole tady, tak jsme Pardubicím dokázali vzít bod. Proč bychom to nezopakovali teď?

Jak se budete připravovat na neděli?

Teď regenerace, zítra trénink, ať se trochu vyjedeme. Připravit se na neděli, dát trénink na sto procent a jedeme dál v práci, kterou jsme nastavili. Musíme tomu věřit.

Co primárně změnit?

Hlavně chytit začátek, nesmí nám to utéct. Když musíte celý zápas dotahovat, tak se hraje nepříjemně. Budějovice byly celý zápas na koni a hrály jednoduše. Pro ně už to bylo lehčí než pro nás. My se do nich museli tlačit.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Redakce / Foto: Roman Mareš | 2. 12. 2022

25. kolo extraligy: Rytíři podlehli Českým Budějovicím 1:6

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU