52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
SPUSTIT VIDEO
Obrázek
A tým

Tipsport rytířský měsíčník - květen 2022: Rytíři poprvé odkrývají část své soupisky!

8. 6. 2022 od Lukáš Jůdl
Další Tipsport rytířský měsíčník je tady. A protože fanoušci netrpělivě očekávají novinky ohledně soupisky na nadcházející sezonu, Rytíři v dalším vydání odhalují první čtyři jména pro sezonu 2022/23. Těšit se můžete také na rozhovor s kondičním trenérem Michaelem Obrtelem.

Potvrzena jsou první čtyři jména na soupisce

Rytíři se zveřejněním soupisky zatím čekali na správný okamžik. Nyní ale přišla ta správná chvíle odhalit si první čtveřici hráčů. "Dobrý den, fanoušci Rytířů. Jsem ohromně rád, že se na Kladno vrátím i pro další sezonu. Těším se, až znovu obléknu dres s rytířem a až se všichni uvidíme na zrekonstruovaném stadionu. Na viděnou v srpnu," zdraví do Čech brankář Landon Bow, který podepsal na dvě sezony.

"Bowsieho" bude i nadále bránit jeho kanadský parťák se zkušenostmi z NHL. "Ahoj, kladenští fanoušci. Jsem rád, že s vámi budu sdílet hokejové zážitky další dvě sezony. Už se nemohu dočkat, až začne další sezona a až začne na našem domácím stadionu. Já, ale i celá moje rodina, se už těšíme, až se všichni potkáme na zápasech. Užijte si léto," pozdravil na dálku Jake Dotchin.

Šestou sezonu v kladenském dresu přidá i útočník Ladislav Zikmund, který se v průběhu loňské sezony vrátil k Rytířům z pražské Sparty. "Jsem rád, že se mi ten uplynulý ročník na Kladně povedl, a že se povedlo naplnit cíl, že jsme se udrželi v extralize. Rádi bychom na to navázali, odrazili se a udělali nějaký úspěch. Doufám, že sezona bude lepší než ta předchozí, a protože nemám rád vystřelovat do vzduchu nějaká přehnaná očekávání, buďme skromní a pokusme se udělat co nejlepší výsledek," přeje si Ziky, který tak má smlouvu na další sezonu s následnou roční opcí.

A ještě jedno jméno v první várce. "Znamená to pro mě velkou motivaci a posun v mojí kariéře. V Ústí jsem měl vloni povedenou sezonu, dostával jsem tam velký prostor a pomohlo mi to na zdravém sebevědomí. Myslím, že by mladí hráči měli dostávat prostor a vážím si toho, že to tak berou i na Kladně a moc děkuji, že jsem tu šanci tady dostal," říká útočník Ondřej Bláha.

"Pro Rytíře jsou to základní stavební kameny týmu, o které byl zájem u extraligové konkurence, ale i v zahraničí. O to více nás všechny těší, že tito hráči na Kladně pokračují," řekl k Bowovi, Dotchinovi a Zikmundovi trenér Jiří Burger. "Ondra Bláha je zase talentovaný hráč, který za poslední roky udělal velký progres, což ukázal i v našich zápasech během loňské sezony," těsí Burgera, jenž u Rytířů také pokračuje.

Potvrzena jsou tedy tímto čtyři jména, soupiska Kladna jich však čítá mnohem více. Buďte proto ve střehu, aby vám nic neuteklo. Rytíři však chystají na červenec tiskovou konferenci, kde bude oznámena většina zásadních informací. 

Letní příprava v plném proudu

Rytíři aktuálně trénují čtvrtým týdnem na suchu. "Po úvodním testování se může tvořit obecná část přípravy pro všechny, posléze jsou tréninky více individuální, aby splnily potřeby každého individuálně. Trendem letní přípravy je v posledních letech právě ta individuální připravenost, ale také to, abychom se zaměřili na eliminaci zranění z předchozích zkušeností jednotlivých hráčů," říká Michael Obrtel, kondiční trenér Rytířů.

Mimo posilovnu se chodí i na kolektivní hry. "Kombinujeme externí posilovnu s posilovnou na stadionu. Když se zaměřujeme na vytrvalost, trénujeme na atletickém ovále, využíváme ergometrická kola a airbike. Pak jsou ale také herní tréninky. My samozřejmě chceme, aby měli kluci kondici, ale zároveň se to snažíme komponovat do hry, takže v pátek bývají hry, hlavně tedy florbal," dodává Obrtel.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU