52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
Obrázek
Klub

ENYAQ HOCKEY LEAGUE opět s Rytíři: Noví gameři, budoucí jednička hrála i Chance ligu!

3. 12. 2021 od Lukáš Jůdl
Díky postupu Rytířů do extraligy získal klub opět možnost účastnit se ENYAQ HOCKEY LEAGUE (EHL), tedy dalšího extraligového ročníku ve hře NHL 22 na herní konzoli Playstation 5. Letos se hraje mimo jiné o 150 000 Kč a marketingový tým kladenského klubu nominoval tuto trojici gamerů: Kamil "Hajsmi" Hajšman, Dominik "MrMako" Makovský a Michal "Miky" Máj.

Před dvěma lety, přesněji řečeno v sezoně 2019/20, se hrál první ročník projektu EHL. Rytíři si tehdy v draftu vybrali skvěle. Dvojice Martin "Tejkyyy" Tejček a Jaroslav "Jarin" Řehoř postoupila ze třetího místa základní části do play off a došla až do finále, kde však nestačila na vítězný tým z Mladé Boleslavi.

Poté bohužel následoval sestup reálných Rytířů do Chance ligy, s čím se vytratila možnost účastnit se druhého ročníku EHL a Kladno tím zároveň přišlo i o své gamery, kteří přestoupili do jiných klubů. „Tehdy jsme v klubu sáhli po Tejkym a Jarinovi jednohlasně a byla to skvělá volba. Kluci byli moc fajn a věřím, že si za ten rok udělali k Rytířům pevnější vztah. Musíme ale respektovat, že se vydali jinou cestou a my vybrali nové gamery,“ říká Lukáš Jůdl, PR manažer kladenských Rytířů.

Kamil "Hajsmi" Hajšman

Jedničkou Kladna bude Kamil "Hajsmi" Hajšman. „Ve volném čase se NHLku hodně věnuji. Zúčastnit se kvalifikace do týmu Rytířů? To pro mě byla priorita,“ těší se gamer na novou výzvu. Jednadvacetiletý rodák z Plzně má k hokeji silný vztah. Dodnes ho aktivně hraje, v minulosti hrál dokonce za reprezentační výběr České republiky, působil i ve Švédsku a v loňské sezoně si zahrál Chance ligu za Přerov. A nepřichází do neznámého prostředí: „Na Kladně jsem studoval střední školu a mám tam několik kamarádů. Třeba v A-týmu Matyáše Filipa nebo Matěje Berana,“ dodává Kamil, který kvalifikaci, ze které si Rytíři vybírali, vyhrál.

Dominik "MrMako" Makovský

Dalším do rytířské party gamerů je Dominik "MrMako" Makovský. Rovněž aktivní hokejista z Neratovic. „Kladnu jsem moc přál postup do extraligy. Velmi uznávám hráče, jakým je Jaromír Jágr. Myslím, že mám co nabídnout, v minulém ročníku EHL jsem dělal trojku Spartě,“ připomíná sedmadvacetiletý Dominik, který skončil v rytířské kvalifikaci druhý za „Hajsmim“.

Michal "Miky" Máj

A třetím mušketýrem do nadcházejícího ročníku ENYAQ HOCKEY LEAGUE, který bude oblékat kladenský dres, je Michal "Miky" Máj. „Udělám všechno, co bude v mých silách, abychom zakončili sezonu s co nejlepším výsledkem. Já osobně nerad prohrávám a dávám do hraní maximum. Když se nedaří, je to pro mě motivace, abych se zlepšoval,“ zdůrazňuje třicetiletý gamer z Karlových Varů.

Takhle brali Rytíři před dvěma lety stříbro:

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU