48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Obrázek
A tým

Další posila do útoku, přichází Miroslav Indrák. Opačným směrem se vydává Tomáš Pitule

18. 11. 2021 od Tisková zpráva / Foto: Markéta Křížová
Krátce po skončení reprezentační přestávky ohlašují Rytíři další posilu do útočných řad. Tou se stává šestadvacetiletý rodák z Písku a bývalý ofenzivní tahoun Plzně Miroslav Indrák. Na Kladno přichází z prvoligového Vsetína, kam naopak z kádru Rytířů míří výměnou Tomáš Pitule.

Minulý týden se k Rytířům připojil Ladislav Zikmund, který se po roce a půl vrátil na Kladno z pražské Sparty a hned ve středečním premiérovém utkání pomohl kladenskému týmu gólem k výhře nad Karlovými Vary. Podobně by do toho chtěl vlétnout Miroslav Indrák, jenž v letošní sezoně působil doposud ve Vsetíně. „Přesun na Kladno je pro mě posun v kariéře zase směrem dopředu, protože se opět vrátím do extraligy. Ne každému se navíc poštěstí si zahrát s Jágrem a Plekancem, takže mě moc zajímá, jak oba pracují a bude to velká zkušenost s nimi hrát. Už abych byl na Kladně,“ říká Indrák.

Ten má za sebou velice povedené extraligové sezony. V ročníku 2016/17 a 2017/18 skončil vždy v klubovém bodování třetí – předčili ho jen hráči jako Gulaš, Mertl či Kubalík. V té druhé zmíněné sezoně zapsal Miroslav Indrák skvělých 37 bodů za 46 zápasů a bodově se činil třeba i letos v Chance lize, kde zapsal 11 bodů za 12 odehraných utkání. „Víme o něm, že je to produktivní hráč. Trochu ho přibrzdila operace, ale my věříme, že se u nás vrátí do takové formy, jako předváděl tenkrát v Plzni,“ říká trenér a sportovní manažer Rytířů David Čermák.

Kladno se dohodlo se Vsetínem na výměně. „Vsetín hledal hráče na post centra a my zase někoho, kdo by nám mohl zvýšit produktivitu. Proto jsme se domluvili na příchodu Miroslava Indráka a uvolnění Tomáše Pituleho, který tam navíc dostane více prostoru ve hře,“ vysvětluje Čermák. „Na Kladno budu vždy moc rád vzpomínat. Nikdy nezapomenu na loňský postup, jsem rád, že se nám to povedlo. Chtěl bych také poděkovat kladenským fanouškům, kteří jsou skvělí,“ loučí se Tomáš Pitule.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU