52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
Obrázek
Ohlasy

Zaměřit se na herní detaily a připravit se psychicky, velí po první výhře Cody Donaghey

20. 9. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Rytíři v pátém kole zabrali a proti Litvínovu zapsali první vítězství i první body v sezoně! Velký podíl na důležité výhře měl hrající majitel klubu Jaromír Jágr, který vstřelil dva góly a na třetí nahrál. „Je neskutečné ho sledovat a jsem moc rád, že u toho můžu být. Vypadá to, že se do toho dostal, na ledě byl hodně znát a byl klíčovým hráčem, díky kterému jsme vyhráli,“ měl po utkání jasno obránce Cody Donaghey, který ocenil i podporu kladenských fanoušků.

V pátém kole proti Litvínovu bereme první body. Jak důležité to je konečně bodovat?

Je to pro nás hrozně důležité. Už v posledním zápase jsme hráli opravdu dobře a myslím, že jsme si zasloužili zvítězit. Dokázali jsme si to naštěstí přenést do zápasu proti Litvínovu a konečně jsme bodovali. Kdyby se nám to nepovedlo, bylo by to opravdu těžké. Drželi jsme se ale našeho plánu, dařilo se nám vyhrávat souboje jeden na jednoho a i díky tomu jsme zvítězili.

Pozoruješ tedy v naší hře postupné zlepšování?

Určitě. Všichni si na sebe na ledě ještě zvykáme a nakonec jsou to právě různé malé detaily, které rozhodují. Pokud se právě na tyhle detaily zaměříme, bude to dobré a budeme vyhrávat.

Pomohlo vám proti Litvínovu, že už jste se s tímhle soupeřem dvakrát utkali v přípravě?

Rozhodně je důležité soupeře znát. Když hráče, kteří proti vám nastupují, znáte, víte, co od nich můžete čekat. Jak se rozhodují, jak hrají přesilové hry… Vždycky je příjemnější nastupovat proti soupeři, kterého už znáte.

Minule, když jsme se bavili, jsi mi říkal, jakým lákadlem pro tebe bylo hrát s Jaromírem Jágrem. Co jsi říkal na jeho výkon proti Litvínovu?

Je neskutečné ho sledovat a jsem moc rád, že u toho můžu být. Vypadá to, že se do toho dostal, na ledě byl hodně znát a byl klíčovým hráčem, díky kterému jsme vyhráli.

 

„Všichni si podpory fanoušků moc vážíme.“

 

Sice nehrajeme doma, do Chomutova vás ale jezdí podporovat hodně fanoušků. Co tomu říkáš?

Je to skvělé. Pro nás Kanaďany je to něco nezvyklého, ať už děkovačky po zápase, nebo to, jak během utkání diváci fandí s bubny. To se u nás doma moc nedělá. Všichni si jejich podpory moc vážíme.

Co si můžete z první výhry vzít do dalších kol?

Musíme se zaměřovat na herní detaily a dělat tyhle věci správně. Stejně tak musíme být před zápasy připravení psychicky – musíme jít na led a plnit tam náš plán. Tak bychom měli dál vítězit.

A co naopak změnit a zlepšit?

Určitě musíme být méně vylučovaní. Nejlepším bráněním oslabení je se do oslabení vůbec nedostávat. To pro nás bude důležité po celou sezonu.

Liší se nějak to, jak rozhodčí posuzují různé zákroky tady v Česku a v zámoří?

Liší se to hlavně zápas od zápasu, každý rozhodčí je jiný. U nás doma tolik faulů nepískají, je tam víc hitů, protože se hraje na menším kluzišti. Jinak to ale vždycky spíš nějak vyplyne ze zápasu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 19. 9. 2021

První výhru v sezoně zajistil dvěma góly Jaromír Jágr!

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 18. 9. 2021

Kladno se v neděli střetne s Litvínovem už krátce po obědě

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU