48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Obrázek
Ohlasy

Je to krásné, všichni jsme šťastní, usmíval se po postupu do finále Tomáš Pitule

7. 4. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Rytíři si poradili s Porubou v semifinále v nejkratším možném čase a slaví postup do finále, kde se utkají s Jihlavou. Ve čtvrtém duelu to ale pro Kladno byla pořádná šichta. Rytíři otočili vývoj, pak ale dvakrát ztratili vedení a rozhodli až v prodloužení. „Byl to suverénně nejtěžší zápas i na fyzičku. Já osobně nečekal, že bychom mohli Porubu porazit 4:0. Je to krásné, všichni jsme hrozně šťastní,“ vyprávěl po utkání spokojeně Tomáš Pitule.

Ve čtvrtém zápase to byly pořádné nervy.

Ty brďo. Poslední zápas, prodloužení… Možná škoda, že jsme to neudrželi, ale je to nakonec asi jedno. Je to krásné, všichni jsme hrozně šťastní.

Vyhráli jsme 4:0 na zápasy a jdeme do finále na Jihlavu, která vyhrála stejně jednoznačně nad Vsetínem.

Já osobně jsem nečekal, že bychom mohli Porubu porazit 4:0. Byly tam ale parádní výkony ode všech. Vždycky jsme dostali první gól, ale to už je potom jedno, když máme sílu dát góly. Všichni jsme šťastní, že to dopadlo. Teď jdeme do finále na Jihlavu. Co víc si přát.

Co říkáš tomu, že Kladno jde opět na Jihlavu? Bude to asi hodně pikantní, že?

Je to už několikátá série mezi Kladnem a Jihlavou za poslední roky, navíc první s druhým. Uvidíme, jaké to bude. Ve finále je jedno, kdo to bude, jestli Jihlava, Poruba nebo Vsetín. Jdeme do toho, těším se už teď.

Zápasy v semifinále byly jako přes kopírák. Vždy jsme ztráceli, ale vývoj jsme otočili. To je pro vás pozitivní zjištění, že zvládáme takové obraty, ne?

Určitě. Pro ně muselo být strašně těžké, když vedli půl zápasu a potom najednou jsme to vždycky otočili. Asi to svědčí o naší síle. Doufám, že ji ukážeme ještě v jedné sérii. Jsme ve dvou třetinách, chybí poslední. Na druhou stranu nám takové obraty nemusí vycházet pořád, takže bychom se měli zaměřit na začátky zápasů.

Pochybovali jste někdy, že byste to nemuseli otočit? Vždycky jsem z vás měl pocit, že věříte, že to zvládnete.

Bylo důležité, že jsme dokázali do konce druhé třetiny minimálně srovnat. Myslím, že jsme ani nepochybovali. Na střídačce nebyla panika a šli jsme si za tím. Možná jsme také lépe natrénovaní, což se projevovalo ve třetích třetinách a dneska v prodloužení. Poruba si věřila na postup asi ze všech nejvíc, takže je krásné jim dát 4:0.

 

„Přesilovky musíme do finále zlepšit.“

 

V zápase jsme měli spoustu přesilovek, ale nedokázali jsme je využít. Co tam bylo špatně?

To je naše chyba, že jsme nedali gól z přesilovky. Oni dali v podstatě dvě, ale my jsme si jimi nepomohli. Přesilovky musíme do finále zlepšit.

Z čeho plynuly jejich fauly? Byla tam už frustrace?

Faulovali, sekali a my jsme pořádně obouchaní. Naštěstí jsme ale udrželi nervy. Za stavu 0:3 už je těžké něco vymýšlet, takže tohle byl způsob, kterým se to snažili zlomit. Pět vyloučených ve druhé třetině ale z naší strany musí přinést aspoň jeden gól.

Na druhou stranu jsme my hráli hodně ukázněně a měli jsme jen dva tresty. To je pozitivní, ne?

Nenechali jsme se vyprovokovat a byli jsme zodpovědní. Díky tomu, že jsme lépe bruslili, jsme neměli potřebu faulovat.

Málem nás mohl hodně mrzet gól devět vteřin po začátku třetí třetiny. Co se tam stalo?

Ty brďo, já si ani nesedl a už jsme dostali gól. Já to ale moc dobře neviděl, takže nevím, co se tam stalo. Určitě by se to ale stávat nemělo. Klukům z první lajny se to potom vrátilo, když dal rozhodující gól Pleky.

Velkou nepříjemností je, že nedohráli Jaromír Jágr a Ondřej Machala a museli jste dohrávat na tři lajny. Stálo vás to hodně sil?

Jo, dneska to byl suverénně nejtěžší zápas i na fyzičku. Kluci nemohli dohrát, ale hraje se až za deset dní, takže doufám, že se dají do kupy.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 7. 4. 2021

Rytíři nedarovali Porubě ani zápas a ve finále se utkají s Jihlavou!

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU