48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
SPUSTIT VIDEO
Obrázek
A tým

Extraligová posila pro Rytíře: Do obrany přichází Jakub Suchánek!

18. 1. 2021 od Tisková zpráva
Rytíři před přestupovou uzávěrkou doplňují kádr. Novou posilou do obrany je téměř dvoumetrový dlouhán Jakub Suchánek, který většinu letošního ročníku strávil v extraligových Českých Budějovicích. Za Kladno si už v minulosti odehrál čtyři přípravné zápasy.

Do konce ledna mohou týmy zasahovat do složení svých kádrů, poté tuto možnost utne přestupová uzávěrka. "Mám za sebou první trénink a jsem spokojený. Vypadá to, že je tu skvělá parta kluků, moc hezky mě přivítali," těší Jakuba Suchánka, který v letošní sezoně nastupoval za extraligový Motor České Budějovice (za 21 zápasů 2 góly a 5 asistencí). S klubem se však nedohodl na nových smluvních podmínkách a stal se volným hráčem. "Věci se pak daly rychle do pohybu a s agentem jsme byli na angažmá v Kladně rychle domluveni," říká 192 centimetrů vysoký bek.


Od Suchánka lze očekávat poctivou a tvrdou hru dozadu. "Hraju vždy to, co mi řekne trenér. Vzhledem k mým fyzickým proporcím se však snažím hrát hlavně tvrdě a rád bych přispěl i třeba nějakým tím gólem či bodem. Důležité ale je, abychom dělali dobré týmové výsledky, aby ta sezona byla co nejdelší a zdařilá," přeje si.

V létě 2006 odehrál za Kladno přípravu

Kladenští fanoušci si už možná nevybaví přípravné zápasy z roku 2006. V jednom z nich se slavila i výhra 10:0 nad jihokorejským klubem Anyang Halla - jednu branku tehdy vstřelil i Jakub Suchánek. "Odehrál jsem tenkrát za Kladno asi čtyři zápasy a dokonce i na ten gól pamatuji. Já jich totiž zase tolik nedal, takže není moc těžké si ho vybavit," usmívá se šestatřicetiletý rodák z Tábora.

Od té doby se toho na Kladně hodně změnilo. Třeba rozměry kluziště, které je aktuálně jedno z nejužších v Česku. "To by mi mohlo vyhovovat. Jako soupeř jsem s tím ale měl vždycky problém, nemohl jsem si na to dobře zvyknout. Teď ale budu mít více času na adaptaci," věří Suchánek a dodává: "Kladno jsem vždy vnímal jako rychlý, silný a bruslivý tým."

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU