48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Obrázek
A tým

Byl jsem trochu smutný, že jsem ještě nebodoval, prozradil po premiérové asistenci Jakub Štochl

11. 1. 2021 od Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Obránce Jakub Štochl se většinu sezony pohybuje na hraně kladenské sestavy a nejčastěji plní pozici sedmého beka. Proti Benátkám nad Jizerou dostal i z této pozice na ledě slušný prostor a po jedenácti odehraných zápasech zapsal za Rytíře první bod! Jakub Hajný tečoval jeho střelu do brány a otevřel skóre zápasu. „Snad mi to zvedne sebevědomí,“ doufá dvacetiletý zadák.

S Benátkami to bylo vyrovnané až do konce, ale nakonec bereme tři body…

Na soupeře jsme v první třetině vletěli, ale o tom, že to bylo vyrovnané až do konce, rozhodlo to, že jsme neproměnili svoje šance. Potom jsme se možná uspokojili tím, že máme šance, a pustili jsme soupeře do hry. Udělali jsme pár faulů, Benátky dostaly přesilovky a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Naštěstí to bylo vítězné pro nás.

Neproměněné šance nás v posledních zápasech hodně trápí. Jak to zlepšit?

Je to i o štěstí, ale určitě bychom se na zakončení měli více zkoncentrovat. I když je to do prázdné brány, tak to musíme dělat naplno a pořádně.

Ty sis připsal první bod v sezoně, když jsi asistoval na první gól.

Konečně nám to tam padlo, když jsem byl na ledě. Nick mi to výborně nahrál z rohu, já vystřelil, Hajňas tečoval a padlo to tam. Týmová práce.

Psychicky ti první bod asi hodně pomůže, že?

Jo, určitě. Konečně to tam spadlo, už jsem byl trochu smutný, že jsem ještě nebodoval. Tak snad mi to zvedne sebevědomí.

Ty zatím v sezoně působíš nejčastěji na pozici sedmého obránce. To pro tebe asi není snadná pozice, že?

Každého by asi sundalo dolů, když se nevejde do sestavy. Musím ale makat, přidávat si navíc a doufat, že se do sestavy dostanu a moje výkony přesvědčí trenéry, abych se dostal v sestavě výš.


„Proti soupeřům jako Vsetín se nám hraje lépe.“


Z pozice sedmého beka ses dostal více do hry, když Zach Frye dostal osobní desetiminutový trest. To ti asi taky pomohlo, aby ses do toho více dostal.

Určitě to tak je. My vysocí hráči se obecně rozehráváme déle a potřebujeme se do toho dostat jak psychicky, tak fyzicky. Čím víc hraju, tím lépe se cítím a spíš se dostanu tam, kam bych chtěl.

Sedmý obránce obvykle nemá stálého parťáka, ale točí se s různými spoluhráči. Jak je tohle těžké?

Je to docela těžké, ale s Rusy i s Ondrou Miklišem se mi hraje dobře. Hraje se mi dobře víceméně se všemi, když mě nechají hrát napravo. Všichni hrajeme podobně a víme, co dělat, takže si většinou vyhovíme.

Ve středu přijede na Kladno Vsetín. Jak se budete připravovat?

Já osobně si dám na tréninku pár střel navíc. Co útočníci, to nevím. Snad se na to taky zaměří. Jinak je to ale otázka na trenéry, co nám naordinují.

Vsetín je jiný soupeř než Benátky, co od zápasu očekáváš?

Vsetín, když hraje na Lapači, je úplně jiný tým, než když hraje venku. Doufám, že na ně dokážeme vlétnout tak, jako oni vletěli na nás na svém ledě, a že proměníme svoje šance. Bude to asi těžší zápas, protože tam hrají zkušenější borce, ale věřím, že to vyjde. Myslím si ale, že proti takovýmto soupeřům se nám hraje lépe.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 11. 1. 2021

Rytíři porazili Benátky i přes trápení v koncovce, v přesilovce rozhodl Kubík

Preview
Text: Filip Ardon / Foto: Josef Poláček | 10. 1. 2021

Poprvé v novém roce doma! Na ČEZ stadion přijedou v pondělí Benátky

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU