48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
SPUSTIT VIDEO
Obrázek
Preview

Dlouhé čekání je u konce, Rytíři na ČEZ stadionu vyzvou Trhače z Kadaně

2. 12. 2020 od Jaroslav Keimar / Foto: Roman Mareš
Dosud poslední ligové utkání letošního ročníku Chance ligy na kladenském ČEZ stadionu sehráli Rytíři 7. října proti Přerovu. Po 56 dnech odmlky na domácím ledě, stále ještě za zavřenými dveřmi, vyzvou ve čtvrtek 3. prosince od 18 hodin Kadaň, toho času krčící se na dně ligové tabulky. "Já se nikdy raději nekoukám na to, jak postavený je náš soupeř. Proti těm horším se hraje kolikrát hůře," říká před duelem útočník Antonín Melka.

Opatření na stadionu

  • Diváci na stadion nemohou, je však otevřena restaurace Aréna Kladno, kde bude vysílán přímý přenos a bude se hrát o zajímavé ceny (více čtěte ZDE).
  • Na základě aktuálních opatření nebude klub vydávat akreditace pro novináře a fotografy. Fotografie ze zápasu může pořídit jen klubový fotograf (fotografie budou na základě požadavku redakcí zaslány k použití), ten však také nesmí do prostor mezi střídačkami.
  • Rozhovory s hráči budou moci pořídit jen členové klubové redakce a média je mohou využít pro své publikační účely.
  • Tisková konference proběhne bez přímé účasti novinářů. Ti se mohou konference zúčastnit přes portál Google Meet (na základě žádosti poskytne klub novinářům odkaz pro připojení se).

24 kladenských fanoušků se může objevit na stadionu

Spojíme se s vámi on-line přes aplikaci Google Meet přímo z ČEZ stadionu, díky čemuž se objevíte na našich LED perimetrech podél mantinelu na straně u trestných lavic. Budete vidět v přenosu a hráči vás budou mít na očích. Můžete se připojit klidně i celá vaše rodina! Podrobnosti si můžete přečíst - ZDE.


Od posledního soutěžního duelu na kladenském ledě uběhly už skoro dva měsíce, během nichž profesionální týmy zápolily s vládními nařízeními, jež jim na čas zcela znemožnily společnou přípravu. Zatímco Kladno promptně přistoupilo ke kompromisu v podobě společné přípravy na venkovním kluzišti v Dobříši, severočeská Kadaň vsadila na zodpovědnost jednotlivců a poprvé se na ledě sešla až po udělení výjimky pro profesionální sportovní týmy.

Do ligového kolotoče naskočily oba týmy se zpožděním, shodně se poprvé po nucené pauze představily v úterý 1. prosince. Zatímco Kladno se v Prostějově po nepovedeném úvodu vyšvihlo se skvělým obratem z 0:3 na konečných 5:4 po prodloužení, Kadaň na domácím ledě podlehla Vrchlabí 1:5 a zůstala bez bodu.

Kadaň se musí naučit vyhrávat

Před pádem o pomyslné patro níž Kadaň v posledních letech chrání fakt, že je Chance liga nesestupová. S dlouhodobým pobytem na samém dně tabulky se ale odmítá smířit generální manažer Trhačů Petr Klíma. Někdejší skvělý útočník se po loňské sezoně odhodlal kádr Severočechů přestavět. Ten starý se podle něj totiž naučil prohrávat.

Nový tým, složený převážně z talentovaných mladíků, se ale vyhrávat také teprve učí. Z osmi zápasů zatím vytěžil jen pět bodů za vítězství 3:2 v Kolíně a domácí výhru 5:4 po samostatných nájezdech proti Benátkám na Jizerou, což znamená setrvání na ligovém chvostu.

Během koronavirové výluky navíc tým utrpěl několik nepříjemných ztrát. Kádr opustili útočníci Arťom Sursov a Arslan Achměťanov, pryč je i zlý muž Michael Foltýn. Trenéři Rosol s Jeřábkem se navíc nemohou v obraně spolehnout na kapitána Jakuba Trefného a v útoku na dalšího zkušeného borce Jana Müllera. V nelehké době upřednostnili civilní zaměstnání, které jim poskytuje potřebné finanční jistoty. Oba se ale udržují v kondici a dle slov manažera Klímy jsou připraveni po dohodě naskočit.

Vzpruhou pro Kadaň by měl být příchod zkušeného beka Karla Kubáta, ten se ale v úterý proti Vrchlabí ještě nepředstavil, a tak Severočeši k utkání nastoupili jen s pěti obránci a deseti útočníky.

Rytíři se vrátili vítězně a hledí kupředu

Začátek utkání v Prostějově sice nezastihl Rytíře v plné koncentraci, o to větší ale pak byla jejich snaha špatně rozehranou partii zvrátit na svou stranu. A povedlo se. Po 60 minutách dospěl duel do prodloužení, které dělovkou od modré rozhodl ve prospěch bílomodrých nově příchozí bek Stěpan Zacharčuk.

Rytíři tak na Hané navázali na poslední dva zápasy před pauzou, v nichž přetlačili Přerov 3:2 a tři body přivezli také z Frýdku-Místku za výhru 5:3. Při upraveném formátu soutěže, v němž týmy v základní části čekají pouze dvě vzájemná střetnutí, a tedy 34 zápasů celkem, je každý bod dvojnásob cenný. Rytíři se sice momentálně pohybují ve středu tabulky, ale oproti ostatním mají až třízápasové manko, při jehož dorovnání mohou bodovou ztrátu smazat.

300 zápasů Martina Kehara

Duel s Kadaní bude speciální pro obránce Martina Kehara, který v dresu Rytířů sehraje jubilejní 300. ligové střetnutí! Modrobílé barvy oblékl ve 49 utkáních extraligy, 20 barážových duelech a 231 zápasech první ligy. Šestadvacetiletý bojovník je tak služebně druhým nejstarším borcem v současném kádru. Víc už toho za Kladno odehrál jen Vítězslav Bílek, který už v loňské sezoně překročil hranici 500 startů!

„Doufám, že přidám ještě dalších 300,“ smál se po středečním tréninku Kehar, když se perličku z kategorie statistik dozvěděl. Pak s vážnější tváří dodal: Jsem tady doma a jsem tu šťastný. Je pro mě čest hrát v našem klubu takhle dlouho a doufám, že tu ještě dlouho budu. Řekl bych, že 300 je teprve začátek.“


Zápasy, které se budou dál konat bez diváků, bude možné sledovat na Hokejka.TV. Přenosy jsou zpoplatněné, permanentkáři je však i nadále mají zdarma! Pro více informací si přečtěte samostatný článek.


Utkání 14. kola Chance ligy Rytíři Kladno - SK Trhači Kadaň se odehraje na ČEZ zimním stadionu ve čtvrtek 3. prosince od 18:00. Zápas můžete sledovat živě na HokejkaTV.

STATISTIKY

 
Rytíři Kladno SK Trhači Kadaň

Bilance

 
9. místo 18. místo
9 zápasů, 4-1-3-1 8 zápasů, 1-1-0-6
17 bodů, skóre 35:26 5 bodů, skóre 16:41

Lídr kanadského bodování

 
Tomáš Plekanec Roman Chlouba
12 b (5+7) 7 b (4+3)
6. místo v lize 59. místo v lize

Nejlepší střelec

 
Tomáš Pitule Roman Chlouba
6 g 4 g
11. místo v lize 38. místo v lize

Nejproduktivnější obránce

 
Zachary Frye Marcel Kottek
6 b (4+2) 7 b (2+5)
12. místo v lize 9. místo v lize

Přesilovky

 
úspěšnost 23,68 % - 4. místo v lize úspěšnost 9,52 % - 17. místo v lize

Oslabení

 
ubránění 86,54 % - 4. místo v lize ubránění 75 % - 14. místo v lize

Brankáři

 
Andrej Košarišťan Miroslav Hanuljak
7 zápasů - 4 výhry, 3 prohry 6 zápasů - 1 výhra, 5 proher
úsp. 91,40 %, prům. 2,23 g/z úsp. 87,73 %, prům. 4,70 g/z
Adam Brízgala Richard Běhula
2 zápasy - 1 výhra, 1 prohra 4 zápasy - 1 výhra, 1 prohra
úsp. 85,96 %, prům. 3,87 g/z úsp. 88,50 %, prům. 5,53 g/z

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým
Filip Ardon / Foto: Josef Poláček | 3. 12. 2020

Pořád máme na čem pracovat, uvědomuje si po výhře nad Kadaní Zach Frye

A tým - zápasy
Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 3. 12. 2020

Gólové hody s Kadaní přinesly Rytířům tři body

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU