48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
SPUSTIT VIDEO
Obrázek
Preview

Vampola, Bednář nebo Tomica. Na Kladno ve středu přijede Slavia, jejíž útok budí respekt!

15. 9. 2020 od Filip Ardon
Původně měli Rytíři ve středu vyzvat na domácím ledě Přerov, kvůli karanténě Zubrů si ale museli hledat nového soupeře. Od 18 hodin se tak bude na ČEZ stadionu předehrávat šesté kolo, ve kterém Kladeňáci přivítají silný tým Slavie, který byl před sezonou pasován na přední příčky tabulky!

Slavia

Nová sezona Chance ligy odstartovala a soukolí hokejového stroje se postupně rozjíždí do rychlého tempa. Už teď je ale jasné, že bude ročník hodně specifický kvůli epidemii koronaviru, která ovlivňuje fungování celého světa. Na Kladno měl ve středu přijet Přerov, kvůli karanténě však své zápasy ruší, a tak si Rytíři museli najít náhradní program. Jejich soupeřem tak bude Slavia! „Jsme připravení do každého zápasu, ať je to s kýmkoliv. I proti Slavii budeme chtít získat tři body,“ vyhlašuje jasně zkušený útočník Vítězslav Bílek, který sám v loňské sezoně oblékal sešívaný dres a se soupeřem má tedy bohaté zkušenosti.

„Slavia má hodně slušný útok, což máme i my. Navíc mají zkušené hráče jako Vampolu nebo Bednáře. Myslím, že to budou vyrovnané zápasy. Uvidíme, v jaké sestavě přijedou,“ hodnotí Bílek pražský celek, který před touto sezonou prošel změnou vizuální identity a vedle nových dresů má i nové logo.

Hlavně má ale nová jména na soupisce a rozhodně se nejedná o ledajaké hokejisty. Za sešívané budou v nadcházejícím ročníku nastupovat například Jaroslav Bednář, který má na svém kontě 120 zápasů v NHL, nebo mistr světa a miláček kladenského publika Petr Vampola! Výraznou postavou týmu by měl být i bývalý kapitán Chomutova s více než tisícovkou startů v extralize Marek Tomica nebo talentovaný Tomáš Šmerha. Mladý útočník, jenž nastoupil v loňské sezoně i za Kladno, má do Slavie vyřízené střídavé starty z pražské Sparty. Sešívaní pak ulovili i loňského nejproduktivnějšího hráče druhé nejvyšší soutěže Petra Kafku.


Slavia na úvod soutěže nestačila na ústecký Slovan

Hokejisté Slavie budou mít na Kladně rozhodně co napravovat. Na úvod Chance ligy totiž poněkud překvapivě prohráli doma s Ústím nad Labem! Pražané v pondělí neměli k dispozici výše zmíněné Bednáře s Tomicou a Kafkou a Severočechům podlehli 1:3. Svoji jedinou branku přitom vstřelili až v 57. minutě, kdy se prosadil Filip Vlček.

Rytíři odstartovali kanonádou proti nováčkovi

To Kladeňáci za sebou mají o poznání lepší začátek ročníku. Doma totiž v prvním kole porazili Kolín vysoko 7:1! „Bylo super, že jsme si mohli všechno vyzkoušet. Je to nováček soutěže, takže jsme hlavně nechtěli nic podcenit. Chtěli jsme hrát od začátku, abychom si to vyzkoušeli do těžších zápasů, a věřím, že jsme na Slavii připravení,“ říká Vítězslav Bílek. I přes jeho slova ale Kladno začátek zápasu úplně nezvládlo. Po chybě gólmana Andreje Košarišťana šel dokonce soupeř do vedení, to však Kladeňáky nakoplo. Zářili Adam Kubík, Marek Račuk a Tomáš Pitule, kteří vstřelili po dvou brankách, ale i Tomáš Plekanec, jenž zapsal gól a dvě asistence!

Rytíři se letos se Slavií utkali v rámci přípravy. Na domácím ledě sice ztratili dvougólové vedení, ve třetí části se ale dostali do trháku a svoje vítězství stvrdili dvěma zásahy do prázdné branky.


Získej hraný dres, a to ještě dnes!

Rytíři si na novou sezonu připravili pro návštěvníky zápasů novou akci s názvem „Získej hraný dres, a to ještě dnes“. Fanoušci, kteří si za 100 Kč koupí los od kladenských pážat, budou zařazeni do slosování o hraný dres, ve kterém v daném zápase nastoupil Tomáš Plekanec nebo Jaromír Jágr!


Utkání 6. kola Chance ligy Rytíři Kladno - HC Slavia Praha se odehraje na kladenském ČEZ stadionu ve středu 16. září od 18:00. Vstupenky lze zakoupit on-line nebo u terminálů Sazky.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 16. 9. 2020

Rytíři proti Slavii marně dotahovali a z utkání odešli bez bodů

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU