48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
SPUSTIT VIDEO
Obrázek
A tým

Rytíři představují dresy na sezonu 2020/21

3. 8. 2020 od Lukáš Jůdl
Kladenští Rytíři vyjedou do nové sezony v nových dresech. Jejich představení mělo proběhnout po první třetině přátelského utkání s ústeckým Slovanem. Vzhledem k tomu, že byl zápas nakonec zrušen, obě sady představujeme prostřednictvím klubového webu a sociálních sítích.

Design dresů letos Rytířům poprvé navrhoval kanadský designer Dallas Kirkpatrick, jenž kladenské vedení oslovil s nabídkou této spolupráce.

Dallasi, jak vznikla vaše spolupráce s kladenskými Rytíři?

Začátkem tohoto roku jsem navrhl nový dres pro dres Glasgow Clan (EIHL), což byla v rámci navrhování dresů má první zahraniční zkušenost. Po dokončení tohoto projektu jsem si uvědomil, že je v Evropě velký potenciál, a tak jsem rozeslal e-maily několika týmům, abych věděl, zda by byl u evropských klubů o mou práci zájem. Jednu z prvních odpovědí jsem obdržel od asistentky marketingu kladenských Rytířů Elizabeth Kopecké. Vznikla z toho vzájemná domluva a dresy byly na světě.

Jaký je dominantní prvek nových kladenských dresů?

Je to určitě styl přechodu na dolní části dresu. Hlavním zdrojem inspirace byly dresy USA z olympijských her 2018. Šlo o sadu, která se mi opravdu líbila. Poté, co jsem si pohrál s několika různými možnostmi, přišlo mi, že vzor diamantového přechodu s klubovými barvami funguje opravdu dobře. Během celého procesu jsme design vylepšovali tak, abychom se dostali k finální podobě, kterou dnes můžete vidět.

Šlo o váš první projekt v rámci České republiky?

Ano, ale přibližně ve stejné době, kdy jsem pracoval na dresech Kladna, jsem navrhoval design také pro tým HC Oceláři Třinec. Na třinecké sadě ještě stále pracuji, ale zpracoval jsem jejich dresy pro zápasy CHL, které by měly být velmi brzy představeny.

Několik týmů, se kterými jste spolupracoval, jste již zmínil. Můžete ještě doplnit ty další?

Navrhováním dresů se zabývám už několik let, a to na profesionální i amatérské úrovni. V roce 2018 jsem vyhrál soutěž o návrh dresu pro Kalamazoo Wings z ECHL, což byl můj první tým na vyšší úrovni. Během posledního roku jsem se také spojil s Hockey Militia ze Spojených států a rebrandingovali jsme několik týmů na profi úrovni, a to včetně několika týmů první divize NCAA. Pracoval jsem také s týmem Glasgow Clan z EIHL. V současné době jsem v kontaktu s jednou opravdu velkou organizací, ale podrobnosti si zatím nechám pro sebe.

Rytíři obléknou nové dresy už na Generali Česká Cup:

K dresům jsou připraveny i ve stejném duchu vypadající štulpny. A-tým Kladna by měl v dresech poprvé vyjet už k zápasům Generali Česká Cupu.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU