48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

39. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Karlových Varů 2:4

20. 1. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno nezvládlo další souboj se sousedem z tabulky a v Karlových Varech prohrálo 2:4. Rytíři brzy prohrávali o dva góly, zásluhou Jaromíra Jágra ale rozdíl zmenšili. Když pak soupeř znovu odskočil, snížil z další přesilové hry Miroslav Indrák, ale na vyrovnání už hosté nedosáhli. Energie navýšila z trestného střílení a uzmula si vítězství pro sebe. Rytíři jsou tedy dál poslední a jejich ztráta na nejbližší soupeře se zvětšila.
2022/2023, Tipsport extraliga, 39. kolo,  pátek 20.1.2023, KV Arena, Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kladno
4:2
3:1, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Černoch (Beránek), 9. Gríger (Havlín, Gríger), 16. Jiskra (Kohout), 53. Černoch (TS) – 13. Jágr (Kubík, Dotchin), 40. Indrák (Slováček, Procházka). Vyloučení: 6:5 + Havlín (KVA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Jiří Černoch – Miroslav Indrák.

Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Gerát, Hynek
vyloučení6:5
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku24:20
zblokované střely13:17
hity3:3
vhazování37:15
diváci5083
Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Klikorka, Ticháček, Slováček, Babka, Cibulskis – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Filip, Brodecki – Procházka, Pytlík, Beran – Bláha, Zikmund, Melka – Michnáč.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Horší start už Kladno zažít nemohlo. Uteklo jen jedenáct sekund, Jiří Černoch potrestal Klikorkovu mizernou rozehrávku z rohu a otevřel skóre – 1:0. Brzy navíc byli Rytíři vyloučení a v oslabení mohli opět inkasovat. Adam Brízgala však v kritickém okamžiku vytáhl parádní zákrok lapačkou. Jen krátce před polovinou třetiny pak zůstal kladenský gólman vleže v brankovišti a Karlovy Vary ve velkém závaru dostaly puk za brankovou čáru. Sudí se ještě došli poradit s videem a nakonec gól uznali a připsali Dávidu Grígerovi – 2:0. Rytíři si ale dokázali pomoct přesilovou hrou. Při ní Kubík skvěle posunul kotouč na pravý kruh na Jaromíra Jágra a ten už trefil odkrytý kout brány – 2:1. Jenže místo kladenského náporu a tažení za vyrovnáním přišel další nedůraz v obranném pásmu a Vít Jiskra dorážkou z mezikruží opět navýšil – 3:1.

Na začátku druhého dějství mohli Rytíři opět snížit z přesilové hry. V jednu chvíli už Kubík přihrával Jágrovi před odkrytou klec, legendární útočník ovšem branku minul a stav se neměnil. Úspěšná nebyla ani Energie, která si vytvořila velký závar a dostala Brízgalu na led. Rytíři pak sehráli dvě přesilové hry krátce po sobě, nic nebezpečnějšího si při nich ale nevypracovali. Až v poslední minutě třetiny dostal na pravém kruhu dobře nabito Miroslav Indrák a ranou z první využil přesilovou hru – 3:2.

Od začátku třetí části si pak domácí šli za navýšením náskoku. Jenže přesilovku nevyužili, Huttula následně trefil jen horní tyč a k dorážce po Havlínově střele se nikdo z karlovarských hokejistů nedostal. Postupně pak přebrali iniciativu hosté a velkou možnost ke srovnání dostali po faulu Havlína. Domácí bek dostal trest na pět minut a do konce utkání, jenže Rytíři si počínali hodně špatně. Procházka ztratil puk, Indrák musel zatáhnout za záchrannou brzdu a Jiří Černoch následné trestné střílení s přehledem proměnil – 4:2. O možnost závěrečného tlaku se pak Kladno připravilo vlastním faulem.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 19. 1. 2023

Rytíři se chtějí dotáhnout na Karlovy Vary. Uspějí na jejich ledě?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU