52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

16. kolo extraligy: Rytíři podlehli Kometě Brno 3:5

30. 10. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno nenavázalo na domácí vítězství nad Libercem a rozjetému Brno podlehlo 3:5. Skóre utkání otevřel Miroslav Indrák, Kometa ale vývoj otočila. Když pak srovnal Martin Procházka, hosté odskočili o dvě branky. Dramatický závěr obstaral přesnou trefou Jake Dotchin, jenže závěrečný tlak už ke srovnání nevedl. Brňané trefili odkrytou klec a pojistili si svoje vítězství.
2022/2023, Tipsport extraliga, 16. kolo,  neděle 30.10.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Kometa Brno
3:5
1:1, 1:2, 1:2

Branky a nahrávky: 8. Indrák (Melka, Dotchin), 32. Procházka (Dotchin), 50. Dotchin (Slováček, Zikmund) – 19. Holík (Vincour), 30. Dufek (Kratochvíl, Holland), 33. Flek (Kundrátek, Hrbas), 44. Koblížek (Holík), 60. Holland. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Jake Dotchin – Petr Holík.

Rozhodčí: Úlehla, Kika – Frodl, Šimánek
vyloučení2:3
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku22:31
zblokované střely26:10
hity15:10
vhazování30:21
diváci3703
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Filip, Plekanec, Bláha – Zikmund, Klepiš, Michnáč – Procházka, Indrák, Melka – Brodecki, Machač, Beran.
Kometa Brno: Furch – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek, Gulaši – Flek, Holík, Koblížek – Zaťovič, Strömberg, Vincour – Süss, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno vstoupilo do zápasu velmi dobře, z úvodního tlaku ale branku nevytěžilo. Postupně se osmělila i Kometa, ale Rytíři přece jen odskočili do vedení. Melka skvěle dojel vyražený puk a nahrál před odkrytou klec Miroslavu Indrákovi, který už nezaváhal – 1:0. Srovnání měl o chvíli později na hokejce Ščotka, který byl sám před brankou a bekhendem už zasouval puk do brány. Landon Bow ale skvěle udržel beton na ledě a zasáhl. Zakrátko zakončoval přečíslení Kratochvíl, jenže kladenský gólman opět skvěle zakročil. Kometa se ale v závěru dostala ke své královské disciplíně – přesilové hře. Při ní dostal puk Petr Holík na pravý kruh a Bow už se přesouval proti jeho střele marně – 1:1.

Rytíři dostali k dispozici přesilovou hru ve druhé části, na rozdíl od Brna se ale neprosadili. V polovině třetiny pak Kometa předvedla rychlý přechod do útoku a odskočila do vedení. Jan Dufek si rychle nabruslil do pásma a překonal Bowa svižnou ranou – 1:2. Druhá přesilovka už ale Rytířům vyšla a rozdíl byl rychle smazán. Dotchin v početní výhodě nabil na levý kruh Martinu Procházkovi, kterému sedla střela z první ideálně – 2:2. Jenže i Brno přišlo s rychlou odpovědí. Jakub Flek se uvolnil mezi kruhy a jeho sražená střela obloučkem přeplachtila kladenského brankáře – 2:3.

Vstup do třetí části se pak Kladenským opět nevydařil. Ticháček ztratil puk za brankou, Radek Koblížek se dostal mezi kruhy dvakrát ke střele a podruhé už procpal kotouč za Bowova záda – 2:4. Bleskově mohl srovnat Zikmund, jenže před odkrytou bránou puk netrefil. Rytíři ale nesložili zbraně. Po soupeřově zakázaném uvolnění zahráli situaci v útočném pásmu skvěle, Jake Dotchin si sjel od modré až na pravý kruh a vypálil naprosto přesně – 3:4. Kladenský nápor se poté stupňoval, více prostoru na brejky se ale otevíralo i hostům. V jednu chvíli už mohli svoje vítězství definitivně pojistit, Bow ovšem zazářil a udržel rozdíl jednogólový. Při hře bez gólmana už ale Brno přidalo pátý zásah. Přes celé kluziště se trefil Rhett Holland – 3:5.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Začali jsme dobře, prvních deset minut jsme byli pohybliví a soupeře jsme moc k ničemu nepustili. Pak jsme udělali jednu chybu a chyby se nakupily. Brno dostalo sebevědomí a hrálo dobře. Hrají s lehkostí, mají hodně vyhraných zápasů za sebou. Předvedli krásný přechod přes střední třetinu jak v první, tak ve druhé třetině a byly z toho velké šance. V první třetině měli dát víc gólů, protože náš gólman tam měl dva tři fantastické zákroky. Proti takovému soupeři, který je teď ve formě a má všechny hráče nazpátek, se některé chyby nemůžou dělat. Oni si to vyhrají sami, ale nemusíme jim pomáhat.

Kometa Brno: Martin Pešout: Jsme rádi, že jsme potvrdili dobrou formu z posledních zápasů. Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, hned z první nebezpečné akce jsme dostali gól. Tím, že jsme nějaké zápasy vyhráli, jsme nezpanikařili a soustředěným a bruslivým tlakem jsme zápas otočili. Když už jsme si mysleli, že je zápas za stavu 4:2 hotový, tak domácí ukázali, jak jsou houževnatí, a nevzdali to. Po těch šancích, které jsme měli, jsme se museli zbytečně strachovat o výsledek až do powerplay.

FOTOGALERIE

  • Miroslav Indrák
  • Antonín Melka
  • Martin Procházka
  • Tomáš Plekanec
  • Ondřej Bláha
  • Albert Michnáč
  • Albert Michnáč
  • Ondřej Bláha
  • Ondřej Bláha
  • Matěj Beran
  • Martin Procházka
  • Ladislav Zikmund
  • Landon Bow
  • Antonín Melka
  • Adam Brodecki

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 29. 10. 2022

Vítězství nad Libercem chtějí Rytíři potvrdit v neděli proti Brnu

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU