48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři dlouho vedli, nakonec si ale z Pardubic odvezli jen bod

14. 1. 2022 od Redakce
Potřetí v sezoně sehrálo Kladno s Pardubicemi vyrovnanou bitvu, znovu ale bralo jen bod. Rytíři vedli po první třetině o dva góly, když se trefili Adam Kubík a Matyáš Filip. Domácí sice snížili, dvougólový rozdíl ale vrátil na stranu Kladenských Matěj Beran. Ani to však nestačilo. Dynamo srovnalo stav zápasu a prodloužení rozhodlo v poslední sekundě. Rytíři tak zapsali porážku 3:4 a poslednímu Zlínu se vzdálili na rozdíl sedmi bodů.
2021/2022, Tipsport extraliga, 41. kolo,  pátek 14.1.2022, Pardubice, enteria arena
Pardubice
Kladno
4:3p
0:2, 1:0, 2:1 – 1:0

Branky a nahrávky: 25. Urban (Anděl, Matýs), 52. Hecl (Paulovič, Blümel), 56. Blümel (Musil), 65. Košťálek (Musil) – 16. Kubík (Plekanec, Hlava), 17. Filip (Wood, Ticháček), 50. Beran. Vyloučení: 7:3 + Camara (PCE) 5 min. a 10 min. a Dotchin (KLA) 5 min.. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Nejlepší hráči zápasu: Adam Kubík – Matěj Blümel.

Rozhodčí: Hradil, Kika – Lhotský, Svoboda
vyloučení7:3
využití0:1
oslabení1:0
střely na branku31:27
zblokované střely12:11
hity14:12
vhazování32:27
diváci1000
Pardubice: Klouček – Mikuš, Zdráhal, Robertson, Košťálek, Vála, Kolář, Jelínek – Paulovič, Poulíček, Rohlík – Kousal, Musil, Camara – Hecl, Cienciala, Blümel – Matýs, Anděl, Urban.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Babka, Suchánek – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Kristo, Kuťák, Beran – Jágr, Filip, Indrák.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno bylo od úvodu nebezpečné. Jágr krátce po začátku hledal zpoza brány volného Filipa, ten ale nedokázal pohotově zakončit. Na druhé straně měl Bow hodně starostí s dorážkami z bezprostřední blízkosti, jenže puk nakonec udržel. Rytíři posléze nevyužili přesilovou hru, dlouho je to ovšem mrzet nemuselo. Pardubická obrana chybovala, puk vypadl do volného prostoru a Adam Kubík tváří v tvář Kloučkovi nezaváhal – 0:1. Hned o minutu a půl později navíc Kladno odskočilo o další branku! Wood vyslal nádherný dlouhý pas na Matyáše Filipa, který v úniku předvedl svoje šikovné ruce a uklidil puk mezi betony pardubického brankáře – 0:2.

Do druhé části si Rytíři přenesli velkou část přesilové hry, nevyužili ji ale ani tentokrát. Do útoku se pak naopak dostali domácí a snížili. Velkou Matýsovu šanci ještě Bow zlikvidoval, pak ovšem zakončil z otočky kladenský odchovanec Tomáš Urban a ten už se nemýlil – 1:2. V polovině zápasu pak byla k vidění na ledě zápasnická vložka. Po Melkově ostrém zákroku se do sebe hráči pustili u střídaček, ale žádná větší bitka z toho nakonec nebyla. Už po hokejové stránce na sebe upozornili Hecl a Hlava, ani jeden z nich ale skóre nezměnil.

Ve třetím dějství se pardubický tlak podle očekávání vystupňoval. Po necelých sedmi minutách hry se dostal do zajímavé střelecké pozice Musil, jenže Bow jeho pokus vytěsnil mimo bránu. Kladno mohl pro změnu uklidnit Melka, který ale u odkryté tyče zamířil nepřesně. Rytíři však nakonec z přesilovky odskočili! Matěj Beran přihrával před branku a od bruslí bránícího Vály se kotouč odrazil do sítě – 1:3. Hned nato se o snížení snažil hodně důrazně Camara, jenže Bow včas vytrčil beton. Tlak Dynama byl ale rázem drtivý a gól na sebe nenechal dlouho čekat. Marek Hecl dostal puk na levý kruh a kanadský brankář už se přesouval marně – 2:3. Při další početní výhodě si navíc Rytíři znovu zavařili. Musil vyrazil vpřed, ustál osobní souboj a nakonec předal puk na Matěje Blümela, který srovnal – 3:3. V závěru pak Kladno zažívalo horké chvíle při oslabení, jenže Bow soupeřův tlak přestál.

V prodloužení už mohla rozhodnout každá akce. Plekanec zajímavě hledal Babku, ten však na puk nedosáhl. Domácí okamžitě vyrazili do brejku, ale Košťálek usměrnil kotouč jen do přesouvajícího se Bowa. Už v poslední minutě se dostal do úniku Indrák, bekhendový blafák mu ovšem nevyšel. To domácí Košťálek si ve stejné situaci počínal o poznání lépe. Ujel, vystřelil a v poslední sekundě zasáhl přesně horní roh Bowovy brány – 4:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Pardubice: Richard Král: Určitě jsme nebyli spokojení s polovinou zápasu. Myslím, že jsme zápas trochu podcenili a doufali, že to bude jednoduché. Samozřejmě, že žádný zápas v extralize není jednoduchý. Na druhou stranu chci tým pochválit za třetí třetinu a neskutečnou bojovnost. Byli jsme schopní otočit z 1:3, ubránili jsme přesilovku pět na tři i pět na čtyři. Nakonec jsme rozhodli v prodloužení. Víc zápas komentovat nechci.

Kladno: David Čermák: Jsme strašně zklamaní. Zvládli jsme velmi dobře první třetinu a ve třetí jsme se dostali na 3:1. Pak jsme udělali dvě hloupé chyby, kdy jsme se nechali strhnout na hráče s pukem. Hlavně třetí gól v naší přesilovce byl úplně zbytečný. Nechali jsme tady, jako už v této sezoně poněkolikáté, zbytečně body.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU