48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři padli v Karlových Varech, o neúspěchu rozhodla hrozivá druhá třetina

21. 9. 2021 od Filip Ardon / Foto: Aleš Bedlík
Kladno nedokázalo navázat na výhru proti Litvínovu a v Karlových Varech prohrálo 4:7. Rytíři vedli díky brance Adama Kubíka, ve druhé třetině ale inkasovali třikrát během 33 sekund a už jen dotahovali. Jaromír Jágr snížil svým stým gólem v naší nejvyšší soutěži a ve třetí části přidali trefy také Tomáš Plekanec a Marek Baránek, Kladeňáci už se ale ani tak na dostřel nedostali.
2021/2022, Tipsport extraliga, 6. kolo,  úterý 21.9.2021, Karlovy Vary, KV Arena
Karlovy Vary
Kladno
7:4
0:1, 5:1, 2:2

Branky a nahrávky: 21. Flek (Parkkonen, Hanousek), 22. Kulich (Beránek), 22. Koblasa (Kohout, Miškář), 31. Pulpán (Kohout, Beránek), 40. Redlich (Vondráček, Kohout), 58. Vondráček (Kohout, Dlapa), 59. Plutnar – 11. Kubík (Donaghey, Strnad), 37. Jágr (Suchánek, Hlava), 44. Plekanec (Suchánek, Jágr), 59. Baránek (Wood, Jágr). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Nejlepší hráči zápasu: Jiří Kulich – Jaromír Jágr.

Rozhodčí: Hejduk, Micka – Brejcha, Šimánek
vyloučení5:5
využití1:0
oslabení2:0
střely na branku34:27
diváci3671
Karlovy Vary: Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán, Havlín, Hanousek, Rohan – Rachůnek, Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, Beránek – Koblasa, Miškář, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, Wood, Suchánek, Nilsen – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Kubík, Strnad – Račuk, Filip, Dvořáček – O. Bláha, Pitule, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Pod první šanci zápasu se podepsali domácí hokejisté, kteří dokázali Kladno přečíslit a Průžek byl sám mezi kruhy. Na brankáře Bowa ale nevyzrál. Rytíři mohli zahrozit v přesilové hře, nesehráli ji však vůbec dobře. Skóre se tak poprvé měnilo z poněkud nenápadné akce. Donaghey nahodil kotouč od modré čáry a Adam Kubík tečoval perfektně k protější tyčce – 0:1. Nové pravidlo o brankářském lichoběžníku pak málem vytrestalo kladenského gólmana, Karlovarští ale jeho špatné postavení nepotrestali.

Na konci první části Kladno přestálo krátké oslabení ve třech, na začátku druhé třetiny ale přišel velký kolaps. Standardní přesilovku využil tečí Jakub Flek, který srovnal – 1:1. Během příštích 33 sekund ale Bow lovil puk z branky ještě dvakrát! Nejprve zakončoval do odkryté klece Jiří Kulich – 2:1. A hned nato po hezké souhře vymíchal kladenského brankáře Petr Koblasa – 3:1. Energie byla rázem na koni a z dobrého pohybu vybojovala další faul a trestné střílení. Kulich z něj ovšem trefil jen tyč. Rytíři se poté mohli opět nakopnout přesilovou hrou, sami v ní ale inkasovali! Domácí vyrazili do přečíslení tři proti jednomu a Lukáš Pulpán navýšil – 4:1. Hosté ale ve 37. minutě přece jen snížili rozdíl. Suchánek se dostal k dorážce prudké střely, vypálil z vrcholu kruhu a Jaromír Jágr kotouč lehce tečoval do sítě. Zapsal tak svůj 100. gól v domácí nejvyšší soutěži – 4:2. Jenže ještě před druhou přestávkou to bylo opět o tři branky. Tomáš Redlich dostal puk na pravý kruh a parádně vymetl protější roh brány – 5:2.

Ve třetím dějství Rytíři ještě dokázali vykřesat naději. Tomáš Plekanec odvedl perfektní práci před brankovištěm a tečoval Suchánkovu střelu do sítě – 5:3. Další gólovku si ale Rytíři ne a ne vytvořit a navíc neuspěli ani v početní výhodě. Naopak domácí vyrazili v oslabení vpřed a Tomáš Vondráček přidal šestý gól svého týmu – 6:3. Kladno posléze zkusilo risk bez gólmana, který využil Marek Baránek – 6:4. Podruhé už ale Rytíři byli potrestáni a Michal Plutnar trefil odkrytou klec – 7:4.

OHLASY TRENÉRŮ

Karlovy Vary: Tomáš Mariška: Pro nás to bylo celkově velmi těžké utkání jak psychicky, tak fyzicky. Kladno hraje velmi fyzický hokej, má silné hráče a je velmi silné v předbrankovém prostoru. Myslím si, že vstup do zápasu jsme měli dobrý a po dobré pasáži, kdy jsme měli několik příležitostí, jsme dostali smolnou branku. Pustili jsme Kladno do vedení, což nás možná trochu srazilo. V kabině jsme si řekli, že musíme pokračovat v našem hokeji. Za náš vstup do druhé části jsem rád. Byla to klíčová pasáž, kdy jsme odskočili třemi rychlými brankami. Ve zbytku třetiny jsme mohli náskok ještě navýšit a je škoda, že se nám to nepovedlo, protože to mohlo být mnohem klidnější z naší strany. Kladno bylo neustále agresivní, nepříjemné a dalo kontaktní branku. Extrémní pochvalu si zaslouží hráči ze speciálních formací. Pomohli jsme si přesilovou hrou a před tím, co předvedli hráči v oslabení, klobouk dolu za jejich dvě branky. Velká pochvala za to, že jsme zvládli těžké utkání s velmi nepříjemným soupeřem.

Kladno: David Čermák: Z naší strany to bylo nepovedené utkání. První část, kterou jsme vyhráli, byla dobrá. O osudu zápasu rozhodla minuta a půl na začátku druhé třetiny, kdy jsme inkasovali tři góly a dostali soupeře na koně. Začali jsme se tlačit dopředu, což byla voda na mlýn pro Karlovy Vary, které nám začali ujíždět. Jen díky našemu brankáři výsledek nebyl horší.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Filip Ardon, Jaroslav Keimar / Foto: Jiří Princ | 22. 9. 2021

Tolik gólů prostě nemůžeme dostávat, má jasno Suchánek. Trudomyslnosti ale nepropadá

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU