48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
SPUSTIT VIDEO
A tým - zápasy

Rytíři zlomili litoměřický odpor až v závěru, rozhodl Melka

20. 1. 2021 od Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Kladno sehrálo s Litoměřicemi pořádně vyrovnaný zápas plný neuznaných gólů, nakonec si ale odneslo tři body za výhru 3:2. Až necelé dvě minuty před koncem rozhodl díky dobrému důrazu na brankovišti Antonín Melka, který tak doplnil střelce předchozích dvou branek Rostislava Marosze a Tomáše Pituleho. Rytíři se v tabulce posunuli na čtvrté místo.
2020/2021, Chance liga, 22. kolo,  středa 20.1.2021, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Litoměřice
3:2
1:1, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 11. Marosz (Račuk, Guman), 28. Pitule (Hlava), 59. Melka (Suchánek) - 7. Urban (Procházka, Jánský), 49. Svoboda (Miškář, Beran).

 

Rozhodčí: Souček, Micka - Jindra, Bělohlav
vyloučení3:2
využití0:0
oslabení1:0
střely na branku36:20
diváci0
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Sorokin, Ticháček, Suchánek, Kehar, Štochl - Kubík, Plekanec, Melka - Račuk, Marosz, Guman - Jágr, Machač, Filip - Hajný, Pitule, Hlava.
Litoměřice: Král - Marcel, Baláž, Kremláček, Holý, Jebavý, Černohorský - Beran, Miškář, Svoboda - Procházka, Konečný, Jánský - Stehlík, Urban, Pajer - Jindra, Soukup, Berka - Bernat.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno vstoupilo do zápasu opět aktivně, gólovou radost ale zažili jako první hosté! Ti ujeli v sedmé minutě do přečíslení, které Andrej Košarišťan výborně vychytal. Před odkrytou brankou byl ale u puku jako první Tomáš Urban a do branky svého mateřského celku dorazil přesně – 0:1. Zakrátko už se Rytíři radovali z vyrovnání po Melkově střele z bezprostřední blízkosti, sudí byl ale nekompromisní a rozpažil. Puk nepřešel přes brankovou čáru. Domácí se ale nenechali rozhodit a o pouhých osm sekund později už opravdu srovnali! Marek Račuk zavezl puk za branku, zpětnou přihrávkou našel Rostislava Marosze a ten už Tomáše Krále propálil – 1:1. Zakrátko přidal Tomáš Plekanec další branku, zahrál však rukou a gól logicky nemohl platit. Ve zbytku třetiny pak byli aktivnější dál domácí, do vedení se ale nedostali.

V úvodu druhé části mohli Kladeňáci zahrozit při početní výhodě, kterou však nesehráli vůbec dobře. Většinu času hrozily Litoměřice a jen v úplném závěru trestu měl zajímavější možnost Tomáš Pitule. Už za vyrovnaného počtu hráčů mohli hosté využít Suchánkova zaváhání, jenže úplně volný puk před prázdnou brankou do sítě nedostrkali. Kladno tak po nevydařené přesilovce udeřilo v oslabení! Tomáš Pitule ujel sám na branku soupeře a trefil se přesně mezi Královy betony – 2:1. V závěru třetiny mohl srovnat stav opět hostující Urban, ve vzniklém přečíslení ale rozvlnil síť jen zvenčí. V posledních vteřinách zakončoval situaci dva na jednoho na druhé straně Patrik Machač, trefil však jen beton přesouvajícího se Krále.

I ve třetí části tak bylo dál vše otevřené. Rytíři lehce promíchali útoky a snažili se přidat uklidňující trefu. Litoměřice oproti dosavadnímu průběhu zápasu vrhly více sil do útoku a naopak si kráčely za vyrovnáním. A ve svém snažení byli nakonec úspěšnější hosté! Tomáš Svoboda byl po závaru dobře postavený mezi kruhy, dostal se k dorážce a napálil kotouč za Košarišťanova záda – 2:2. A začal úsek, ve kterém mohl každý gól rozhodovat. Za Rytíře měla veliký tlak první formace, ve které Jaromír Jágr nahradil Adama Kubíka. Do vedení však mohli jít hosté! Střela z úhlu se odrazila nad brankoviště, Košarišťan lapil kotouč do lapačky a Beran jeho ruku dotlačil do sítě. Rozhodčí nejprve branku uznali, po poradě s čárovými kolegy se ale rozhodli ji odvolat. Necelé dvě minuty před koncem mohl poslat hosty do vedení Martin Procházka, v tutové možnosti ale vypálil jen nad kladenskou branku. A Rytíři byli v útočném snažení úspěšnější! Čerstvá posila Jakub Suchánek vypálila od modré čáry a Antonín Melka nadvakrát dorazil kotouč do sítě – 3:2. Hosté si v závěru vylepšili přesilovku odvoláním brankáře, gól už ale nedali.


Trenéři po zápase

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Neměli jsme špatný vstup do zápasu, byl tam od nás pohyb. Bohužel máme asi největší problém s proměňováním šancí. Zase jsme měli kolem třiceti střel a dali jsme tři góly. To je naše největší slabina. Třetí třetina z naší strany nebyla úplně taková, soupeř už se víc dostával do šancí. Nakonec se nám povedlo vstřelit vítězný gól chvíli před koncem. Se třemi body panuje spokojenost. U neuznaného gólu soupeře se nám hned zdálo, že soupeř zahrál vysokou holí, takže jsme byli překvapení, že to rozhodčí nejdřív vůbec uznal.

Litoměřice: Daniel Tvrzník: Do zápasu jsme vstoupili s moc velkým respektem. Stav 1:1 po první třetině pro nás byl lichotivý, protože hra z naší strany nebyla dobrá, chyběl nám pohyb a prohrávali jsme všechny osobní souboje. Zaplaťpánbůh se náš výkon postupně zvedal. Za stavu 2:2 čtyři minuty před koncem nám uznali gól a potom ho zase odvolali. Je to škoda, vůbec nechci polemizovat, jestli měl platit nebo ne. Od toho tam jsou rozhodčí, aby to posoudili. Potom jsme bohužel dostali po buly gól minutu a půl před koncem. To je velká škoda, protože myslím, že nějaký bod jsme si zasloužili odvézt. Byla to ale zase veliká zkušenost pro deset juniorů v naší sestavě, kteří si mohli zahrát proti legendám českého hokeje. Takovéto zápasy je posouvají. Od toho jsme tady.

FOTOGALERIE

  • Rostislav Marosz před bránou Litoměřic
  • Matyáš Filip v souboji
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Matyáš Filip před bránou Litoměřic
  • Patrik Machač
  • Tomáš Pitule dává gól!
  • Jaromír Jágr
  • Antonín Melka
  • Tomáš Král
  • Jakub Suchánek
  • Rostislav Marosz a Tomáš Urban
  • Jakub Suchánek
  • Andrej Košarišťan
  • Andrej Košarišťan
  • Jakub Suchánek
  • Andrej Košarišťan a Tomáš Pitule
  • Andrej Košarišťan a Jaromír Jágr

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rozhovor
Text: Filip Ardon / Foto: Josef Poláček | 21. 1. 2021

Puk je všude černý a placatý, smál se po vítězné premiéře obránce Jakub Suchánek

Preview
Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 19. 1. 2021

Rytíři posílili obranu a ve středu doma přivítají Litoměřice

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU