48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Mládež - Zápasy

Třetí prohra v řadě, junioři prohráli s Olomoucí

25. 9. 2020 od Daniela Vodičková / Archivní foto: Ronald Hansel
Sedmé kolo Juniorské ligy bylo pro kladenské juniory neúspěšné. Vyrovnanou první třetinu nepřehráli na svou stranu a nakonec podlehli 5:2.
Juniorská liga akademií, 7. kolo,  pátek 25.9.2020, Olomouc, Zimní stadion
Olomouc
Kladno
5:2
1:1, 2:0, 2:1
7. Fasner (Tarnoczy, Hlaváč), 30. Ministr (Mácha), 36. Groch (Tomajko, Štědrý), 46. Štědrý, 57. Rosecký (Mácha, Hlaváč) – 17. Kuďas (Čermák, Bernat), 46. Čermák (Bernat)
Rozhodčí: Jiří Kašík – Michal Zedník, Tomáš Bezděk
vyloučení3:7
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku31:26
zblokované střely0:0
diváci41
Olomouc: Mokry (Hořejší) – Kočí, Fojt, Groch, Hlaváč, Hladiš (A), Stratil, Poledna – Ministr, Krupa (C), Tomajko, Havel, Fasner, Štědrý (A), Rusina, Rosecký, Mácha, Tarnoczy, Ruda
Kladno: Burda (Novotný) – Strnad, Flachs, Zíka (C), Funk (A), Kohlíček, Sýkora, Koštoval – Šíma, Hurta, Hrabík, Kraus, Šimek, Bernat, Ton, Čermák (A), Kuzďas

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První třetina byla velmi vyrovnaná pro oba týmy. Útočník na straně olomouckého kádru Daniel Ministr měl na hokejce dva góly, ale nakonec se nedokázal prosadit a první gól padl až když Tarnoczy si nabruslil do pásma a poslal křižnou přihrávku na Matyáše Fasnera, který doklepl kotouč do kladenské branky - 0:1. Další gólová šance šla opět z hokejky olomouckého hráče, ale nedokázal vystřelit. Následně olomoucká obrana zaspala. Bernat nahrál zpoza brány Matěji Čermákovi, který si položil Mokreho a posunul kotouč na vedle stojícího Vojtěcha Kuzďase, který už neměl problém doklepnout ho do prázdné brány a bylo vyrovnáno - 1:1. Do samostatného úniku se v závěru první třetiny dostal jeden z domácích, na Burdu ale nevyzrál.

Druhá část se kladenským nepovedla. Olomouc nabrala dvougólový náskok. Tomáš Bernat měl blízko k převrácení score na kladenskou stranu, měl plné ruce práce s dorážkami, ale nepovedlo se. Až to vypadalo, že Hanáci kladednského brankáře nepřekonají, ale na třetí pokus to vyšlo. K odraženému kotouči se před brankovištěm dostal Daniel Ministr, který tak Olomouc posílá do vedení - 1:2. Po několika vyloučení se Olomouc dostala v přečíslení k dalšímu gólu, od modré čáry se prosadil Šimon Groch - 1:3.

Třetí třetina začala příznivě pro Rytíře, Matěj Čermák byl v dobré střelecké pozici, kotouč ale netrefil ideálně. Jan Štědrý obral o kotouč jednoho z kladenských a poslal černou pryž po ledě do Burdovy brány - 1:4. Netrvalo déle než 20 vteřin a hosté snížili. Matěj Čermák dokázal kotouč protlačit mezírkou mezi betony brankáře Mokreho - 2:4. Mokry chtěl odpálit kotouč dopředu na některého ze svých spoluhráčů, trefil ale jen soupeře, který stál před ním. Pak nastala skvělá šance pro kladenské. Šest vteřin před vypršením Havlova trestu napálil Vojtěch Hurta tyč! Odražený kotouč přímo na mezikruží se dostal až k Davidu Roseckému, jenž kladenského brankáře bez problému překonal - 2:5.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU