48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Obrázek
Mládež

17. prosince na kladenském Václaváku: Vánoční nábor dětí s VZP na venkovním kluzišti i fanshop

3. 12. 2021 od Klub
Současná doba není jednoduchá a zájem o sport v České republice rapidně klesá. Rytíři si proto připravili ojedinělou náborovou akci (Vánoční nábor s VZP) mimo vnitřní prostory. Ta proběhne 17. prosince na venkovním kluzišti na Václavském náměstí v Kladně (za Kauflandem) od 17:00. Na místě bude i klubový fanshop a dorazit by měli i někteří extraligoví Rytíři.

Aktuální situace se mění každým dnem, ale pokud to vládní opatření umožní, Rytíři uspořádají 17. prosince od 17:00 vánoční nábor dětí. Díky vstřícnosti zástupců Statutárního města Kladna a pod záštitou Všeobecné zdravotní pojišťovny se bude konat na netradičním místě – na novém venkovním kluzišti. „Rodiče jsou v této době pochopitelně velice opatrné. Proto věříme, že pro mnohé může být místo konání, tedy venkovní sportoviště, přijatelnější nežli uzavřený zimní stadion, tedy vnitřní sportoviště,“ říká Lukáš Jůdl, tiskový mluvčí Rytířů s tím, že výběr místa má svůj důvod. „A navíc je to moc hezké místo, které ze všech stran dýchá příjemnou vánoční atmosférou,“ dodává.

Úbytek dětí v českém sportu je poslední dobou znatelný. Promítá se do toho jak pandemie, tak ale i velice rychlá a často nejistá doba. „Jistotou ale je, že u nás jsou děti v dobrých rukou. Snažíme se o ně maximálně postarat. Díky spolupráci se 12. základní školou v Kladně vozíme naše mladé hokejisty z tréninků do školy a naopak, děti mají k dispozici klubovou družinu, kde si hrají, ale dělají i školní úkoly. Z našich hráčů se snažíme dělat nejen úspěšné sportovce, ale zaměřujeme se i na všestranný rozvoj,“ říká Jan Kregl, generální manažer mládeže Rytířů.

A pro koho je nábor určený? „Doporučujeme dětem, aby s hokejem začali tak ve čtyřech letech. Mohou ale i třeba o rok dřív, nebo klidně v šesti. Je to čistě na rodičích a zájmu dětí. Všichni začínají ve školičce bruslení a postupují jednotlivými kategoriemi, někteří to dotáhnou i do A-týmu, reprezentace či slavné NHL. Je navíc jisté, že si z hokeje odnesou spoustu hezkých zážitků a udělají si nespočet kamarádů na celý život,“ vypráví své vlastní zkušenosti Kregl a zve děti ve věku od tří do šesti let – s sebou stačí mít jen brusle, helmu (jakoukoliv sportovní), rukavice (hokejové či klidně jen zimní) a hokejku – výstroj na místě bohužel nebude možné zapůjčit.

Rodiče se často bojí, že hokej nezvládnou ufinancovat, nebo že ho nebudou časově stíhat. „Hokej je v těchto ohledech úplně stejně zvládnutelný jako ostatní klasické sporty či koníčky. Klub navíc disponuje výstrojí, kterou si mohou naše děti vypůjčit, což je velký benefit. Hráči od těch nejnižších kategorií fasují klubové oblečení, mají besídky a další mimosportovní aktivity,“ říká Kregl a dodává: „Dorazte za námi na náměstí. Jsme rádi za každého nového sportovce. Nejde o nic závazného, chceme hlavně všem ukázat hokej, chceme si společně před Vánoci užít zábavu na ledě a další krok je už pak na každém zvlášť.“

Mimo zábavného programu na ledě se mohou zájemci o nábor těšit i na některé hráče A-týmu a příznivci Rytířů budou mít k dispozici na místě i fanshop, kde bude spousta možností, jak dohnat vánoční nadílku pro své nejbližší.

Těšíme se na vás!

Rytíři na venkovním kluzišti v minulosti:

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU