48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

13. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Karlových Varů 3:4

21. 10. 2022 od Redakce / Foto: HC Energie Karlovy Vary
Rytíři nedokázali navázat na domácí vítězství z posledního kola a v Karlových Varech prohráli 3:4. Kladno šlo do vedení po přesném zásahu Antonína Melky, následně ale čtyřikrát inkasovalo a muselo dotahovat. V závěrečném dějství se však hosté ještě vzedmuli a díky trefám Tomáše Plekance a Ondřeje Bláhy stáhli rozdíl na jednogólový. Závěrečný tlak ovšem ke srovnání nevedl.
2022/2023, Tipsport extraliga, 13. kolo,  pátek 21.10.2022, KV Arena, Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kladno
4:3
3:1, 1:0, 0:2

Branky a nahrávky: 13. Koblasa (Bartejs, Beránek), 18. Pulpán (Rohan, Zadražil), 18. Kružík (Rachůnek, Plutnar), 32. Beránek (Gríger, Rachůnek) – 9. Melka (Indrák), 44. Plekanec (Dotchin, Brodecki), 47. Bláha (Zikmund, Plekanec). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Ondřej Beránek – Tomáš Plekanec.

Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Gerát, Šimánek
vyloučení4:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku34:20
zblokované střely14:12
hity11:11
vhazování29:32
diváci3619
Karlovy Vary: Habal – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, Rohan – Rachůnek, Gríger, Kružík – Koblasa, Černoch, Beránek – Redlich, Jiskra, Vondráček – Osmík, Zadražil, Baláž.
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Kehar – Bláha, Plekanec, Zikmund – M. Procházka, Filip, Beran – Brodecki, Indrák, Melka – O. Procházka, Babka, Machač.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři vletěli do utkání velmi aktivně a hned v úvodu mohli jít do trháku. Indrák vypálil tvrdě z levého kruhu, ale zasáhl jen vzdálenější tyč branky Vladislava Habala. Druhá velká možnost už však gólem skončila. Antonín Melka vystartoval po pravé straně do přečíslení, vzal to na sebe a nechytatelně vymetl protější roh karlovarské branky – 0:1. Karlovy Vary ale odpověděly rychle. Landon Bow vyrazil Bartejsovu střelu jen před brankoviště a Petr Koblasa bekhendem dorazil kotouč do odkryté sítě – 1:1. Tři minuty před sirénou pak přišel velký obrat. Lukáš Pulpán využil velkého zmatku před brankou a prosadil se ranou od modré – 2:1. Neuběhla navíc ještě ani půlminuta a pro Rytíře bylo ještě hůř. Kladenský odchovanec Daniel Kružík se dostal do úniku a se štěstím dostal puk do sítě – 3:1.

Do druhé části Kladno vstoupilo náporem. Ten ještě vygradoval při přesilové hře, ani ta ovšem ke skórování nevedla. Plekanec zakončil přečíslení nepřesně a Brodecki vzápětí zblízka rozvlnil síť jen zvenčí. Po ubránění trestu pak přebrali iniciativu domácí. Do gólové šance se dostal Redlich i Vondráček, Bow však svůj tým dvakrát podržel. Karlovarský tlak se pak vystupňoval při přesilové hře a po jejím skončení domácí přidali další gól. Ondřej Beránek dostal nabito na kruhu a ranou z první se prosadil – 4:1.

Rytíři ale ještě neřekli poslední slovo! Po sérii trestů v úvodu třetího dějství hráli ve čtyřech proti třem a snížili. Tomáš Plekanec dostal puk na pravý kruh a vypálil přesně – 4:2. A zanedlouho už to bylo jen o gól. Zikmund rozjel akci po pravé straně a šikovnou přihrávkou vybídl ke skórování z bezprostřední blízkosti Ondřeje Bláhu – 4:3. V závěru sáhli Rytíři ještě k risku bez gólmana, z velkého tlaku ale vyrovnání nevytěžili.

OHLASY TRENÉRŮ

Karlovy Vary: Vojtěch Šik: Měli jsme špatný vstup do utkání, prohrávali jsme, ale pak se nám povedlo z věcí, které jsme si řekli, dát tři góly a vedli jsme. V závěru se nám to nepovedlo, trošku jsme vypadli a dostali jsme dva góly. Musím uznat parádní fair play gesto.

Kladno: Jiří Burger: Nezačali jsme špatně a dostali jsme se do vedení. Škoda výpadku v první třetině, kdy nám soupeř odskočil. Ve druhé třetině jsme neměli špatný začátek, vytvářeli jsme si šance, ale bohužel jsme žádnou neproměnili. Jak dal soupeř na 4:1, tak to pro nás bylo složité. Do zápasu jsme se vrátili využitou přesilovkou. Škoda, chyběl nám jeden gól.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU